B2. Knielend vrouwelijk naakt

€ 300,-

B3. Vrouw in gewaad


€ 350,-

B4. Vrouwelijk naakt op marmeren voet

€ 375,-

B9. Vrouw met saxofoon

€ 450,-

   


Siem Wardenaar

Geboren 26 november 1934 te Barsingerhorn. Thans wonend in Wieringerwaard.

Jarenlang heeft hij samen met zijn broer een boerenbedrijf geleid. In zijn schaarse vrije tijd hield hij zich bezig met de schilderskunst, later is daar het beeldhouwen bijgekomen. Vanaf zijn 40e is hij zich geheel gaan wijden aan het schilderen en beeldhouwen.

Als een echte audidact heeft hij zich ook de kunst van het bronsgieten eigengemaakt. Sinds de negentiger jaren is het schilderen geheel op de achtergrond geraakt en is dat uitsluitend hobby geworden. Door de steeds toenemende belangstelling voor zijn beelden is het gieten overgenomen door een professionele bronsgieterij (Kemner in Cuyk).

Zijn werk bevindt zich in de Kunstuitleen in Den Helder en ook exposeert hij regelmatig.

Zowel van particulieren als bedrijven en instellingen krijgt hij regelmatig opdrachten of wordt er bestaand werk aangekocht.

In de volgende steden en dorpen zijn beelden van hem geplaatst Alkmaar, Schagen, Den Helder, Julianadorp, Twisk, Putten, Zeewolde, Oude Sluis, Anna Paulowna, Wieringerwaard en Tuitjenhorn, Warmenhuizen, Heemskerk.

Diverse bedrijven en instellingen laten, exclusief, beelden in oplagen maken als relatiegeschenk bij jubilea, afscheid e.d.

Hij heeft diverse beelden verkocht aan Bissart.

[terug]